menu
Chercher
 
Plus de 3500 articles diponible en stock
Livraison vite,transport propre
Assortiment largeplus de 45 ans d’expérience
Ramasser possibleà Brasschaat

Techniek en onderhoud

De Doeco ROYAL kranen zijn uitgevoerd met de laatste technologie op het gebied van keramische schijven.

Zij zijn voorzien van een perfect long-life keramisch binnenwerk met temperatuur-begrenzing. Standaard is dit afgesteld op een temperatuur van 65°C. Om een goede werking te garanderen leveren wij altijd een tweetal filterstopkranen mee. Maak regelmatig de zeefjes uit de filterstopkranen schoon, zodat ze niet verstopt raken. Dit geldt ook voor de filterstopkranen die bij Gessi, Horus, Lorreine, Newform en SVO worden meegeleverd.

Voorkom de vorming van kalkvlekken door, direct na gebruik, de kraan met een zachte doek te drogen.

Voorkom de vorming van kalkvlekken door direct na gebruik de kraan met een zachte doek te drogen. Dit voorkomt hardnekkige vlekken en bespaart u veel werk. Verwijder regelmatig de perlatorzeef. Maak deze schoon of plaats, indien nodig, een nieuwe. Verchroomde mengkranen kunt u probleemloos reinigen met zachte zeep, bijvoorbeeld Doeco Softi, of met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur zoals Grohclean.

Gekleurde mengkranen kunt u eveneens reinigen met Grohclean. Middelen op basis van alcohol, chemische zuren of azijn en zogenaamde kalkverwijderende middelen zijn niet geschikt voor een gekleurd oppervlak.

Hoe vermijdt en voorkomt u problemen?

Laat de warmwatertemperatuur nooit hoger komen dan 65°C, dit voorkomt kalkaanslag. Monteer altijd filterstopkranen tussen waterleiding en kraan. Draag er zorg voor dat de leidingen vóór het aansluiten van de kraan goed doorgespoeld zijn. Zand, soldeer, kalk en kopervijlsel horen niet thuis in het binnenwerk van uw kraan. Maak het filter en de perlatorzeef regelmatig schoon, zorg dat ze niet vervuild of verstopt raken.

Beschermtip!

Zet uw gekleurde kraan regelmatig in de autowas ter bescherming van de laklaag. Nostalgische kranen (in bijv. brons, enz.) mogen niet gepoetst worden i.v.m. een aangebrachte beschermlaag. O-ringen van uitlopen -zonodig- uitsluitend invetten met speciaal kranenvet, zie montage en onderhoud. Een kleine hoeveelheid is voldoende.

Montagetip!

Voor montage van mengkranen op roestvrijstalen spoelunits adviseren wij gebruik te maken van de Doeco kraangatversteviger, zie montage en onderhoud. Uw kraan staat dan steviger op de spoelunit!

Putcorrosie

Putcorrosie is een elektrochemisch verschijnsel: stromend water veroorzaakt altijd een spanningsverschil in een installatie. Als de kraan geopend is, ontstaat er door het stromende water een elektrische verbinding tussen de kraan en de riolering. Tussen die delen loopt dan een hele kleine elektrische stroom. Tengevolge van die stroom kunnen metaalatomen worden vrijgemaakt en in het water worden opgelost. Dit verschijnsel komt bij alle keukenkranen voor. Het zink in de messing legering zal van binnenuit aan het messing worden onttrokken. Hierdoor ontstaan er op langere termijn kleine gaatjes in de uitloop. Bij kranen met buisuitlopen van dun materiaal is dit effect uiteraard het sterkst merkbaar. Bij veel kranenfabrikanten valt putcorrosie niet onder de garantievoorwaarden.

Het probleem is echter snel en gemakkelijk op te lossen.

Men kan een aardedraad bevestigen aan het montagedraadeind van het kraanhuis en aan de koperen geaarde waterleiding. De elektrische spanning kan hierdoor via de aardedraad afgevoerd worden. Eenzelfde verbinding is ook mogelijk tussen de kraan en de rvs spoelbak. Hierdoor kan putcorrosie niet meer voorkomen en heeft u langer probleemloos plezier van uw kraan.

Dealer worden?

Professionals in de keukenbranche zijn Doeco dealer. Meld u hier aan en word Doeco dealer.

Dealer worden