Menu
Zoek artikel


Techniek en onderhoud. 

Heeft u een vraag over een van onze artikelen? Alles over onderhoud, techniek, tips en montageadvies hebben wij voor u op een rij gezet.

Kranen

Verlichting

Halogeen wordt door verhitting gasvormig. Het halogeen gaat in de koudere gedeelten van de lamp een verbinding aan met het verdampte  materiaal van de gloeidraad. Deze gasvormige verbinding ontleedt weer in halogeen en metaal zodra hij dicht bij de hete gloeidraad komt. Het metaal slaat vervolgens weer neer op de hetegloeidraad die daardoor veel langer heel blijft, zelfs als er een nog hogere spanning op de gloeidraad wordt aangesloten.

Halogeen licht is daarom witter en feller bij gelijke energieopname. Halogeen lampen worden ook heter dan conventionele lampen. Bij het verwisselen van een halogeen lampje moet men er overigens voor zorgen om dit niet met vette vingers te doen. Gebruik het plastic verpakkingszakje bij het plaatsen of een stukje papier zodat er geen huidvet op het lampje kan komen. Door de hitte van de lamp kunnen de vetplekjes door verkoling bruine vlekken geven p het lampglas. deze donkere vlekken zorgen voor een grotere verhitting van de lamp met als gevolg een kortere levensduur van de lamp.

Dealer worden?

Professionals in de keukenbranche zijn Doeco dealer. Meld u hier aan en word Doeco dealer.

Dealer worden